HomeNieuwsAanrijtijden van de ambulance in gemeente Epe

Aanrijtijden van de ambulance in gemeente Epe

Aanrijtijden van de ambulance in gemeente Epe

Publicatiedatum: 21 nov. 2015

Onlangs heeft Jan Spijkerboer schriftelijke vragen gesteld aan het college over de aanrijtijden van de ambulance. Daarop heeft het college geantwoord. Deze antwoorden waren ronduit schokkend. Want wat bleek: de ambulance kan in Epe slechts 87 % van de ritten binnen het kwartier ter plaatse zijn. Daarop reageerden verschillende kranten uit de regio met vragen aan de SGP/CU fractie. Jan Spijkerboer  heeft daarop de vraag gesteld aan de SGP Tweede Kamer-fractie of hier niets aan te doen is. De Tweede Kamerleden vonden deze zaak zo belangrijk dat ze hierover vragen gingen stellen. Kees van der Staaij heeft n.a.v. deze zaak schriftelijke vragen gesteld aan de minister van VWS: mevr. Schippers. Helaas zijn haar antwoorden teleurstellend. Zij vindt dat in een plattelands gemeente als Epe dit soort toestanden niet te voorkomen is. 
Nu gaat wethouder Dick van Norel binnenkort praten met de RAV in Elburg die feitelijk verantwoordelijk is voor de ambulancezorg.

    Klik hier voor de reactie van BW op de vragen van Jan Spijkerboer

    Klik hier voor de reactie van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevr. Schippers, op de vragen van Tweede Kamerlid Kees van der Staaij