HomeNieuwsKandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2018

Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2018

Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2018

Publicatiedatum: 9 feb. 2018

 

Kandidatenlijst SGP-CU Epe: vernieuwing en verjonging

Onlangs hebben de besturen van de SGP en de CU in de gemeente Epe de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Uitgangspunt daarbij is vernieuwing en verjonging. Graag stellen we een aantal kandidaten aan u voor.

Lijsttrekker is Henk Boon (SGP) uit Vaassen. Hij is de opvolger van Jan Spijkerboer en zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Boon is werkzaam als docent in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Hij heeft een brede belangstelling en had in de afgelopen periode onder andere de portefeuille participatie onder zijn hoede.  
Op nummer twee staat Wim van den Berg (CU) uit Vaassen. Hij zit nu in de raad als opvolger van Henk de Waard. Wim is ondernemer. Hij heeft, samen met zijn vrouw en hun twee dochters, een dierenpension en daarbij sinds kort ook een streekwinkel. Wim is geïnteresseerd in alles wat met het buitengebied te maken heeft en heeft een bijzondere band met de agrarische ondernemers.
Frans de Ruiter (SGP) uit Emst staat op nummer drie. Hij heeft een bouwkundig adviesbureau. Vanuit zijn deskundigheid heeft hij belangstelling voor ruimtelijke ordening, onderwijs en duurzaamheid. Hij heeft vanuit zijn bedrijf veel ervaring met opdrachtgevers  zoals gemeenten en schoolbesturen.
Nummer vier van de lijst is Lia de Waard-Oudesluijs (CU) uit Emst. Zij is werkzaam in de zorgsector. Vanuit die hoedanigheid gaat haar interesse uit naar zorg, welzijn en andere sociale vraagstukken. Ze wil vanuit de eigen regie bij de burger aandacht vragen voor de sociaal en economisch zwakkeren in de samenleving.
Op de lijst staan verder een aantal jongeren. We noemen Stefan Pruim (CU) uit Epe. Hij is 34 jaar. Daarnaast staat Ardjan van Essen (SGP) op de lijst. Hij is 24 jaar.

De kandidaten benadrukken dat ze vanuit een christelijke levenshouding een positieve bijdrage willen leveren aan de gemeenschap van Epe. Daarbij staan kernwoorden als rentmeesterschap, omzien naar elkaar en het zoeken naar gezamenlijke antwoorden op de politieke vraagstukken centraal.

Op de foto staan (vlnr): Frans, Wim, Lia en Henk

De SGP/CU kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn:

1. Henk Boon
2. Wim van den Berg
3. Frans de Ruiter
4. Lia de Waard- Oudesluijs
5. Jacob Keizer
6. Corné van Erkelens
7. Wilco van Essen
8. Stefan Pruim
9. Maas van de Vliert
10. Stephan de Bruin
11. Ardjan van Essen
12. Alfred Tekelenburg
13. Arjan de Bruin
14. Kees Geerling
15. Gerrit Mulder
16. Moniek Vos- Mekelenkamp
17. Harm Peter Keizer
18. Willem Groot
19. Marco Witteveen
20. Hector Valencia

Het verkiezingsprogramma voor 2018 tot 2022 kunt u vinden op de homepage