27 januari 2015

Even voorstellen...

Even voorstellen: Wethouder Dick van Norel (SGP/ChristenUnie, parttime)
Portefeuille: zorg (waaronder WMO, gehandicaptenbeleid) Ouderen en Volksgezondheid

Dick van Norel is geboren in 1951. “Ik ben geboren in Heerde. Na een uitstapje van vier jaar naar Bunschoten-Spakenburg ben ik vanaf 1991 inwoner van de gemeente Epe, dus een echte Veluwenaar.”

Wat deed u voordat u wethouder werd ?
“Na mijn middelbare school heb ik de studie voor registeraccountant opgepakt en ben ik gaan werken bij KPMG. Deze studie heb ik niet afgemaakt omdat ik overgestapt ben naar de zorgsector. Ik werd hoofd administratie en personeelszaken van een verpleeghuis. Vanaf 1987 ben ik directeur/bestuurder geweest van een aantal zorginstellingen, waaronder de Boskamp in Epe en Rehoboth in Wapenveld.
Na een hartinfarct in 2011 ben ik gestopt met werken en maakte ik gebruik van het flexpensioen.”

Wat doet u in uw vrije tijd ?
“Ons gezin met 6 kinderen en op dit moment 6 kleinkinderen vraagt de nodige aandacht maar ik mag ook graag wandelen en fietsen (een half uur per dag bewegen lukt echter lang niet altijd) Verder lees ik graag,  vooral geschiedenis en theologie.”

Waarom wilde u wethouder worden ?
“Ik had tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 beslist geen ambitie om wethouder te worden. Toen onze fractie na een verkiezingswinst mee deed aan de coalitiebesprekingen, groeide al snel de wens om ook een bijdrage te leveren aan het nieuwe college van B&W, vooral toen bleek dat een part-time wethouderschap mogelijk was en de portefeuille “zorg” beschikbaar was. Toen werd ik pas echt enthousiast. Ik wil graag mijn ervaring in de zorgwereld inzetten en ben erg dankbaar dat ik na een hartstilstand in 2011 weer de gezondheid heb mogen ontvangen om deze taak op me te mogen nemen.”

Wat wilt u deze raadsperiode bereiken ?
“Ik hoop dat we eind van deze raadsperiode kunnen zeggen dat we in de gemeente Epe de taken in de zorg die door de landelijke overheid zijn overgeheveld naar de gemeente op een verantwoorde manier hebben ingevoerd en dat, ondanks de met de overheveling gepaard gaande bezuinigingen, er in Epe geen mensen buiten de boot zijn gevallen. Dat we de kern van ons coalitieprogramma “Samen zorgen voor elkaar” inhoud hebben kunnen geven.”